Bloggaaminen on kiinnostanut minua jo kauan. Seurasin lukioaikoina monia erilaisia harrastusblogeja, jotka kertoivat esimerkiksi nyrkkeilystä ja laskettelusta. Nämä lukemani blogit inspiroivat minua myöhemmin aloittamaan itsekin urheiluharrastuksen – ennen sitä istuin päivät pitkät tietokoneen äärellä erilaisia pelejä pelaamassa. Eniten liikuntaa muistuttava aktiviteettini oli omasta huoneestani jääkaapille kävely, ja joskus jopa kaupassa käynti energiajuomien tarpeessa. Niinpä päätin aloittaa oman blogin, ja toivon voivani samalla inspiroida muita.

Pelit ovat seuranneet minua urheiluharrastuksesta huolimatta; työskentelen pelisuunnittelijana Helsingissä. Nykyään olen kuitenkin aktiivisempi kuin nuorempana. Töiden jälkeen ylläpidän kuntoani lenkkeilemällä, ja lomilla lähinnä laskettelen missä milloinkin vuodenajasta riippuen. Kuulun myös erääseen amatöörien jääkiekkojoukkueeseen, jossa siis kolmeakymmentä ikävuotta lähestyvät herrat purkavat työviikon aikana kasaantunutta stressiään kiekon paukuttamiseen ja nopeaan luistelemiseen. Tässä blogissa tulen kertomaan paljon elämästäni kahden rakkaan harrastukseni – tietokonepelien ja urheilun – parissa.

Talviurheilu

Kuten jo mainitsin, löysin urheilun vasta kovin myöhään. Mutta niin kuin sanonta kuuluu, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ja koska kyse on talviurheilusta, olisi sen aloittaminen nuorena voinut olla hieman vaikeaa näin ympäri vuoden Helsingissä asustaneelle. Täällä nimittäin kunnon talvia on harvakseltaan, ja vaikka olisikin, piti minun istua koulun penkillä. Nykyään kiertelen lomieni salliessa talvisin Lapissa ja kesäisin Alpeilla, sekä hiihtämässä että laskettelemassa.

Pelisuunnittelu

Olen aina pienestä asti ollut kiinnostunut videopeleistä. Aluksi en tietenkään ajatellut niitä sen syvällisemmin, vaan ne olivat minulle hauskanpitoa. Teini-ikää lähestyttäessä aloin kuitenkin pohtia niiden takana olevaa työmäärää. Miten tällainen peli onkaan saatu aikaiseksi, ja kuka sen on tehnyt? Etsin asiasta paljon tietoa, vaikkakin se oli hyvin vaikeaa alan ollessa silloin vielä kehitysvaiheessa. Innostuin alasta, ja tässä sitä nyt ollaan!

Kahden harrastukseni yhdistäminen

Kuulostaa varmasti omituiselta: nörtti joka urheilee! Tässä minä kuitenkin olen, ilmielävänä. Ihmisille on jostain syntynyt käsitys, että nämä kaksi asiaa, tietokoneet ja urheilu, ovat täysin toistensa vastakohdat. Elokuvissa sivuosan nörtti ei osaa juosta kunnolla ja kömpelönä kaatuilee. Tai on valvonut yöt tietokoneen äärellä, eikä jaksa osallistua koulun liikuntatunnille. Kerron nyt salaisuuden: kun pitää työn työnä ja harrastukset harrastuksena, löytyy aikaa varmasti molemmille.

Blogini tulevaisuus

Aion käsitellä yllä mainitsemiani asioita tulevaisuudessa vielä laajemmin. Miten tarkalleen aloitin laskettelun, kenen kanssa sitä teen ja miksi, miten päädyin jääkiekkojoukkueeseen, ja tietenkin mitä kaikkea minun on täytynyt tehdä ja opiskella päästäkseni tälle alalle ja tähän työhön, missä tällä hetkellä olen. Odotan jännityksellä tulevaa, ja palan innosta saada kertoa teille kaikille ehkä hieman epätavallisesta elämästäni. Nähdään pian tässä samassa osoitteessa!