Select Page

EA Sportsin suunnittelemia NHL-pelejä on ilmestynyt vuosittain todella pitkään – pelisarjaa on julkaistu jo vuodesta 1991 tähän päivään asti, mikä on todella poikkeuksellista pelimaailmassa. Onkin kiistatta selvää, että NHL-sarja onkin suorastaan jättimenestys. Monista tuntui jo lapsena, että NHL-pelit olivat aikakautensa parhaimpia niin grafiikan kuin pelattavuudenkin puolesta. NHL oli aina aikaansa edellä, joten ennen kuin grafiikka alkoi tuntua vanhalta, ehti kulua jo monta vuotta moniin muihin pelijulkaisuihin verrattuna. Tänä päivänä tilanne onkin aivan toinen, sillä pelisarjassa ei grafiikan puolella ole enää tehty suuria parannuksia moneen vuoteen. Grafiikan sijasta pelin sisältöä on paranneltu melkoisesti, mikä on faneille suuri plussa. Tämä sarja herättääkin pelaajissa paljon tunteita, sillä se on ollut todella monen ensimmäinen kosketus laadukkaisiin pelisarjoihin ja ainutlaatuiseen pelin kulkuun. Ei siis mikään ihme, että se on noussut jääkiekkohullussa Suomessa suosion huipulle.

 

Uudet peliominaisuudet

Kuten aikaisemmin mainitsimme, NHL-pelisarjaan ei ole enää tehty kovin merkittäviä graafisia lisäyksiä, vaan ne pienetkin parannukset koskevat pääosin pelattavuutta ja sisältöä. NHL 18 on siis jo pelisarjan 27. osa, jossa sisältöön on lisätty arcade-jääkiekon tyylinen uusi pelitila nimeltään NHL Threes. Siinä pelaavat vastakkain kaksi kolmen hengen joukkuetta ja vauhtia riittää. Threes-tilassa on pienempi kaukalo, enemmän erikoistehosteita ja värejä sekä erittäin vähän sääntöjä. Pelaaja ei esimerkiksi saa jäähyjä, mutta maaleja pystyy tekemään erittäin helposti. Puolustuspelaamiseen on taas lisätty uusi mailatekniikka Skill Stick. Siinä mailaa pystyy käyttämään monipuolisemmin kuin ennen, mikä on erittäin kätevää kiekonriistossa ja harhautuksissa. Skill Stickin seurana tekoälyä on parannettu niin, että pelissä pystyy harhauttamaan paremmin, käyttää laitoja syöttämiseen ja sijoittumaan paremmin jäällä. Lisäksi NHL 18 -julkaisussa on harjoitusleiri, jossa voi käydä välillä harjoittelemassa muun muassa laukaisuja ja harhautuksia.

 

Yhteenveto

EA Sportsin muihin peleihin, kuten FIFA-sarjaan, verrattuna NHL-pelisarja on nykyään jäänyt kehityksestä jälkeen. FIFA on pelattavuudeltaan ja graafiselta toteutukselta NHL 18 -julkaisua parempi, koska siinä käytetään EA:n Frostbite -pelimoottoria. Tämän vuotinen Threes-pelitila on kuitenkin mukava lisä ja sitä on kiva pelata esimerkiksi kaverien kanssa. Uutuustoiminto on kaiken kaikkiaan vauhdikas ja erittäin viihdyttävä. Koko NHL 18-pelin pelaamisessa on edelleen hyvä tunnelma ja erityisesti kommentaattorit hauskuuttavat jo legendaarisiksi muodostuneilla juonnoillaan. Moni asia ei kuitenkaan ole muuttunut vuosiin, esimerkiksi valikot ja pelin kulku ovat edelleen samoja. Tänä vuonna Skill Stick on parantanut puolustuspelaamista, mutta hyökkääminen on edelleen samanlaista vääntöä. NHL 18 on mukava jääkiekon peruspeli, mutta kokeneille NHL-veteraanille se ei enää tarjoa mitään mieltä räjäyttävää. Kuitenkin NHL-pelisarja yksi niistä klassikoista, jonka yksi osa pitää löytyä jokaiselta pelaajalta pelivalikoimista.