Select Page

Löysin sattumalta vähän aikaa sitten internetistä uutisen tutkimuksesta, jonka lopputulokset osoittivat, että videopelien pelaaminen on erinomainen keino hallita stressiä. Yhtä lailla sama tutkimus osoitti sen, että yleisesti ottaen pelaajat kokivat pelaamisen auttaneen heitä ratkaisemaan ongelmiaan ja parantaneen heidän vaistojaan sekä koordinaatiokykyään. Melkein puolet pelaajista tunsi itsensä onnellisimmaksi silloin, kun pelissä sujui. Wau! Tällaisen hyvän uutisen jälkeen voinkin ylpeästi esitellä omat urheiluaiheiset videopelisuosikkini.
Kerron ensiksi omasta videopeliharrastuksestani. Pelaan mielelläni vapaa-ajalla pelikonsoleilla kuten PS4:lla tai tietokoneella. Lempipelini käsittelevät pääosin erilaisia urheilulajeja. Seuraan urheilua myös oikeassa elämässä aina kun mahdollista. Kaikki tärkeät turnaukset ja ottelut katson ehdottomasti ystävien kanssa tai yksin. Pitäähän tietää missä mennään, jos torilla tavataan! Urheilupelejä pelatessa olen kuitenkin oman joukkueeni pomo ja elän niissä täysillä mukana. Jopa siinä määrin, että edellisen päivän videopeliottelut ja pelistrategiat hiipivät työpäivän aikana mieleen.

 

FIFA 18

Electronic Artsin julkaisema FIFA-sarja on kiistatta maailman paras jalkapallopeli tai pikemminkin jalkapallosimulaattori. Pelisarjan pelattavuus paranee vuosi vuodelta ja sen grafiikka on yhtä lailla erittäin todenmukaista sekä täynnä yksityiskohtia. Jokainen pelaaja, valmentaja ja stadion ovat melkeinpä tarkkoja kopioita esikuvistaan. FIFA 18 -pelin tekoälyäkin on parannettu, joten erot kevyiden ja raskaiden pelaajien välillä ovat selkeät. FIFA 18 tukee HDR-tekniikkaa, joten sen pelaaminen on parasta huippuluokan televisioruudulta.

 

Pro Evolution Soccer 18

FIFA:n kilpakumppani Pro Evolution Soccer on myös lempipelini. Konamin valmistama PES on tänäkin vuonna hionut pelattavuuden huipputasolle. PES:in parhaita puolia on sen hyvä ohjattavuus ja pelaajien nopea reagointi. FIFA:n tavoin pelaaminen vaatii taitoa, sillä välillä voi joutua kikkailemaan pallon kanssa monen taitavan vastustajan välistä. PES ei ole mielestäni yhtä hyvä kuin FIFA, mutta pelaaminen on tästä huolimatta jännittävää. Sydän hyppää kurkkuun joka kerta, kun laukaus lähtee kohti maalia.

 

Rocket League

Tavanomaisesta urheiluareenasta poikkeava Rocket League -peli on hauska sekoitus autoilua ja jalkapalloa. Kentällä on ainoastaan radio-ohjattavia autoja, jättimäinen pallo ja maali. Pelaajan tehtävänä on työntää autollaan pallo vastustajan maaliin. Lisäjännitystä tuovat ainutlaatuiset autot, jotka on varustettu rakettimoottoreilla. Palloa liikuttaessa autot hyppivät ympäri kenttää törmäillen toisiinsa ja muodostaen kaaosta pelikentälle. Normaalien ottelustandardien ulkopuolelle jäävät pelikierrokset ovatkin alusta loppuun täyttä hulluttelua ja hauskanpitoa!

 

NHL 18

Suomalainen ei ole urheilufani ellei hän seuraa jääkiekkoa. Minulle jääkiekkorakkaus esiintyy myös toisessa muodossa: NHL-pelien pelaamisena. EA Sports Vancouverin julkaisema NHL-sarja on jääkiekon FIFA. Vuosittain julkaistun NHL:n tempoa on tänä vuonna nostettu NHL Threes -peleillä. Threes-peleissä on vain vähän sääntöjä ja niiden nopeutta on lisätty, jolloin pelaamisen aikana suorastaan tuntee olevansa NHL-kaukalossa. Intensiivisen pelitahdin ei saa antaa säikyttää, sillä NHL sopii edelleen niin veteraaneille kuin aloittelijoillekin.